Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Black eye-bönbollar med chili och lime

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det finns bara tre S att säga om dessa bollar. Smarriga, smakrika och riktiga superbollar! Glutenfria, laktosfria och äggfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Häll ner i en matberedare och mixa till en puré. Skrapa ner i en skål. Hacka vitlöksklyftan, chili och paprika fint. Blanda ner i bönsmeten tillsammans med majsstärkelse, limeskal, limesaft, salt och peppar. Forma till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
  2. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål till limesåsen.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner spenaten.
  4. Servera black eye-bönbollarna tillsammans med limesås och spenatris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.