Kokboksförfattaren Lisa Förare Winbladhs exotisk biff med svartpeppar
Instruktioner
- 1. Krossa svartpepparn fint i mortel. Finhacka vitlöken. Stek peppar, ingefära och vitlök i olja på medel-värme tills ingefära och vitlök är gyllene. Vänd ner bönsåsen och stek vidare under omrörning ett par minuter. Blanda ner övriga ingredienser utom smöret och låt puttra i cirka fem minuter. Ställ åt sidan.
2. Skär köttet i lillfingerstora strimlor. Skär topparna av bönorna och halvera dem. Sjud i lättsaltat vatten ett par minuter tills de tappat sin råa smak men inte stunsen. Häll upp i ett stort durkslag och låt ånga av. Skölj inte i kallt vatten, då blir de blaskiga.
3. Hetta upp smöret i en stor panna. Bryn köttet på högsta värme i minst två omgångar. Det ska vara mörkt rosa i mitten.
4. Lägg ner allt kött i pannan tillsammans med bönorna och stek någon minut under omrörning. Slå på pepparsåsen och vänd runt någon minut. Klicka ner smöret och rör om. Kolla att köttet är vackert rosa i mitten. Garnera med fina korianderkvistar före servering.
- Till servering:
Korianderkvistar och ris eller
friterad potatis
Publicerat den
23 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar