Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kokboksförfattaren Lisa Förare Winbladhs exotisk biff med svartpeppar

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Krossa svartpepparn fint i mortel. Finhacka vitlöken. Stek peppar, ingefära och vitlök i olja på medel-värme tills ingefära och vitlök är gyllene. Vänd ner bönsåsen och stek vidare under omrörning ett par minuter. Blanda ner övriga ingredienser utom smöret och låt puttra i cirka fem minuter. Ställ åt sidan. 2. Skär köttet i lillfingerstora strimlor. Skär topparna av bönorna och halvera dem. Sjud i lättsaltat vatten ett par minuter tills de tappat sin råa smak men inte stunsen. Häll upp i ett stort durkslag och låt ånga av. Skölj inte i kallt vatten, då blir de blaskiga. 3. Hetta upp smöret i en stor panna. Bryn köttet på högsta värme i minst två omgångar. Det ska vara mörkt rosa i mitten. 4. Lägg ner allt kött i pannan tillsammans med bönorna och stek någon minut under omrörning. Slå på pepparsåsen och vänd runt någon minut. Klicka ner smöret och rör om. Kolla att köttet är vackert rosa i mitten. Garnera med fina korianderkvistar före servering.
  2. Till servering: Korianderkvistar och ris eller friterad potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.