Jag har goda minnen av den här klassiska irländska efterrätten från när jag bodde på Irland. Min hyresvärdinna, som jag bodde tillsammans med, gjorde den ofta på hösten, då hela landskapet Cork var som täckt av söta, solmogna björnbär, vissa stora som femkronor... Eftersom det är just björnbär jag förknippar med den här rätten är det det jag utgår ifrån, men vilka bär eller frukter som helst funkar. Ta det du tycker bäst om eller som säsongen bjuder på. Varför inte jordgubbar, eller äppelskivor i kanel? Eftersom originalreceptet är skrivet med utländska mått är den försvenskade versionen inte exakt, men det gör ingenting då det är en rätt som passar att göra "på känn".
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Något av det godaste jag ätit.