Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bläckfisk på Galiciskt sätt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Pulpo a la Gallega. Bläckfisk är inte svårt att laga och den kan beredas på många olika sätt. En av de mest välkända rätterna från Galicien är pulpo a la gallega. Namnet är lustigt, rätten kallas Pulpo a la Gallega i hela Spanien, utom i Galicien, där heter den Pulpo a Feira.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om bläckfisken är rå kokar man den i saltat vatten med ett lagerblad tills den är mör.
  2. Tiden varierar beroende på bläckfisken och den måste provas med en sticka eller tandpetare. Ca. 1 timme brukar räcka. Att frysa in den råa bläckfisken och sedan tina den innan tillagningen är ett populärt sätt att få den mörare.
  3. När bläckfisken är kokt skärs den i tunna skivor som kryddas med salt och paprikapulver och över det hälls en riklig stråle med olivolja.
  4. Bläckfisken serveras sedan med bröd, oftast på träfat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.