Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bläckfisksallad

(1 kommentar)  
Skriv ut

Om du inte tål vitlök kan du använda kinesisk gräslök

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa bläckfisken om de inte redan är rensade: Dra av den silvriga hinnan, rensa ur magen och pilla ut det lilla skal som gör att bläckfisken räknas till just skaldjuren. Skiva dem i 2 cm tjocka skivor. Låt benen vara hela.
  2. Koka upp kokspadet. Nu går det undan! Blixtkoka mollusken i ca 20 sekunder. Slå blixtsnabbt upp allt i ett durkslag och skaka runt ordentligt så att det heta vattnet försvinner.
  3. Blanda övriga ingredienser och blanda med bläckfisken. Låt marinera i minst en timme före servering.

Kommentarer (1)

  • eva23 17 januari 2016

    Detta låter jättegott, men var hittar man denna typ av bläckfisk? Har inte sett den i butikerna i Härnösand iaf.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.