Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåmögel och päronmuffins med valnötter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Sött päron, salt ost och knapriga nötter blir en härlig kombo!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg och crème fraiche, smält smöret och tillsätt detta. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
  3. Smula osten och hacka valnötterna grovt. Blanda ner detta i smeten. Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor.
  4. Ställ ut stadiga muffinsformar på en plåt eller fördela pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till drygt hälften med smet. Tryck ner ett par päronklyftor i varje.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.