Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blandad fruktsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett färskt och fruktigt nöje som förser gästerna eller familjen med mycket vitaminer och proteiner, samtidigt som det smakar himmelskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala apelsinen med en kniv så att även det vita skinnet skalas bort. Skär sedan ur klyftorna från sina hinnor. Spara apelsinsaften som bildas.
  2. Skölj, rensa och halvera jordgubbarna. Skala bananen och skär den i bitar. Skölj och rensa hallonen. Om jordgubbar och hallon är frysta så ta vara på saften som de avger när de tinar. Dela melonen och ta bort kärnorna med en sked. Skala melonen och skär fruktköttet i kuber.
  3. Dela vaniljstången på längden och ta ut de svarta vaniljkornen och blanda dem med honungen. Blanda honung, youghurt och grädde och smaka av med kryddnejlika. Häll såsen över fruktsalladen eller servera den bredvid. Om så önskas garnera med färsk mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.