Ett färskt och fruktigt nöje som förser gästerna eller familjen med mycket vitaminer och proteiner, samtidigt som det smakar himmelskt.
Instruktioner
- Skala apelsinen med en kniv så att även det vita skinnet skalas bort. Skär sedan ur klyftorna från sina hinnor. Spara apelsinsaften som bildas.
- Skölj, rensa och halvera jordgubbarna. Skala bananen och skär den i bitar. Skölj och rensa hallonen. Om jordgubbar och hallon är frysta så ta vara på saften som de avger när de tinar. Dela melonen och ta bort kärnorna med en sked. Skala melonen och skär fruktköttet i kuber.
- Dela vaniljstången på längden och ta ut de svarta vaniljkornen och blanda dem med honungen. Blanda honung, youghurt och grädde och smaka av med kryddnejlika. Häll såsen över fruktsalladen eller servera den bredvid. Om så önskas garnera med färsk mynta.
Publicerat den
3 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar