Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blandfärsbiffar med löktopp á la Viktväktarna.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna rätt är min egen favoriträtt. Mmmm så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Forma till 8 tunna platta biffar, salta och peppra dem. Stek biffarna på bägge sidorna i lite flytande margarin. Lägg ihop dem två och två med en ostskiva mellan biffarna.
  2. Skiva och stek löken i lite olja eller flytande margarin. Späd med vatten när löken börjar få färg. Låt löken puttra 3-5 minuter under lock tills löken blir mjuk och glansig.
  3. Lägg biffarna i en gratängform och garnera varje biff med en stor klick stekt lök och med 1 tsk tomatketchup på toppen. Lägg resterande lök och sky runt biffarna.
  4. Servera kokt potatis och en tomat/gurksallad till. Strö på lite Italiensk salladskrydda.
  5. OBS! Lökskyn är god som sås till potatisen.
  6. Bjud även lite rårivna morötter till. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • monicadanell 15 mars 2010

    Hej goda biffar med löksky och så hade jag potatis till en klar 5 från mej

  • angelicacarolin 26 september 2012

    hur många propoints per portion?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.