Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blandostpaj med paprika & purjo

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ruskigt god & lättgjord paj, tyvärr inte så kalorisnål :-) Inga vispade ägg eller annat krångel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vi sparar alltid småbitar av olika ostar i frysen, tex efter en ost & vin-kväll kan det bli en hel del små godbitar över, bara att renskära ev kanter & frysa in. Det spelar egentligen ingen roll vilka ostar man blandar, bara det är sorter man själv tycker om. När en lagom mängd blandade ostar tornar upp sej i frysfacket (detta är ju efter tycke & smak, vi använder ca 1 liter färdigriven ost), är det dags för en smarrig ostpaj. Blanda smöret & mjölet i en foodprocessor, eller för hand. Tillsätt vattnet & blanda ordentligt. Ställ pajdegen i frysen en 20-30 minuter. Undertiden så förbereder du ostarna, antingen i processorn eller med en vass kniv & skär i små fyrkanter. Ta nu ut din mumsiga pajdej, platta ut i en pajform eller gratängform & nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10-15 minuter i 200 grader (175 med varmluftare) tills det fått lite färg. Häll över den blandade & rivna/skurna osten över pajskalet & sedan vips in i ugnen igen, ca 15-20 minuter eller tills osten smällt. Skär undertiden paprika , purjo & tomat i fina skivor, placera ur över osten & grädda en 5-7 minuter till. Plocka ut (om det känns för onyttigt, servera med en grönsallad) & njut!!
  2. Lycka till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.