- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ruskigt god & lättgjord paj, tyvärr inte så kalorisnål :-) Inga vispade ägg eller annat krångel.
Instruktioner
- Vi sparar alltid småbitar av olika ostar i frysen, tex efter en ost & vin-kväll kan det bli en hel del små godbitar över, bara att renskära ev kanter & frysa in.
Det spelar egentligen ingen roll vilka ostar man blandar, bara det är sorter man själv tycker om.
När en lagom mängd blandade ostar tornar upp sej i frysfacket (detta är ju efter tycke & smak, vi använder ca 1 liter färdigriven ost), är det dags för en smarrig ostpaj.
Blanda smöret & mjölet i en foodprocessor, eller för hand. Tillsätt vattnet & blanda ordentligt.
Ställ pajdegen i frysen en 20-30 minuter. Undertiden så förbereder du ostarna, antingen i processorn eller med en vass kniv & skär i små fyrkanter.
Ta nu ut din mumsiga pajdej, platta ut i en pajform eller gratängform & nagga med en gaffel.
Förgrädda pajskalet 10-15 minuter i 200 grader (175 med varmluftare) tills det fått lite färg.
Häll över den blandade & rivna/skurna osten över pajskalet & sedan vips in i ugnen igen, ca 15-20 minuter eller tills osten smällt. Skär undertiden paprika , purjo & tomat i fina skivor, placera ur över osten & grädda en 5-7 minuter till. Plocka ut (om det känns för onyttigt, servera med en grönsallad) & njut!!
- Lycka till
Publicerat den
11 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar