Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blinier

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

När jag var i Leningrad, Sovjetunionen 1975 (S:t Petersburg, Ryssland) åt jag Blinier med kaviar, sur grädde och hackad lök. Till det drack vi lingondricka och vodka ...vilken mat och kultur upplevelse det var.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 4 personer eller förrätt 6 personer Värm 1,5 dl mjölk till 37° och lös 15 g jäst i vätskan. Blanda vetemjöl och havremjöl och dela upp i två lika delar. Tillsätt den ena halvan av mjölblandningen till vätskan och blanda till en tjock smet. Täck med bakduk och låt den stå 2-3 timmar i rumsvärme. När smeten har rest sig tillsätt 25 gram smält smör, salt och socker, ett ägg och resten av mjölet och rör ihop. Späd ut smeten med 2,5 dl ljum mjölk och låt den stå tills den reser sig igen. Rör försiktigt med en träsked, och låt den stå en sista gång tills den reser sig igen. Späd ut smeten med mer ljum mjölk nästan till pannkakskonsistens.
  2. Hetta upp crêpespannan eller en mindre stekpanna eller en plättlagg. Smöra den. Häll i ett mycket tunt lager smet. Genom havremjölet kommer blinin ändå att bli tjockare. Sänk eventuellt värmen under gräddning. Första sidan är färdiggräddad när centrumytan är stelnad och kanterna börjar bli frasiga. Då är det dags att vända. Blini är färdiga när de är gyllene som själva solen. Servera direkt med löjrom, en klick gräddfil, hackad lök och citron.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pingu 29 januari 2008

    Du, det där lät jättegott men havremjöl...vad är det? har aldrig använt öht. Men måste testas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.