Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blinier med pepparrot

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Prova denna goda, förenklade variant av blinier. Servera blinierna med lite pepparrot och crème fraiche vid sidan om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela potatisen i stora bitar och lägg dem tillsammans med ägg, mjöl, grädde, persilja och peppar i en matberedare. Kör till en jämn smet.
  2. Värm oljan i en fettsnål stekpanna. Klicka matskedsstora klickar av smeten i pannan. Grädda i 2 minuter eller tills smeten har stelnat. Vänd med hjälp av en stekspade och grädda ytterligare 2 minuter tills plättarna är genomgräddade och gyllenbruna.
  3. Lägg blinierna på en tallrik. Täck dem med folie så att de håller sig varma. Grädda resten av smeten på samma sätt. Servera blinierna varma med pepparrot, gräddfil och hackad persilja.
  4. Istället för att steka i en stekpanna så kan du hälla smeten i en liten, smord ugnsform och baka den i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter eller tills smeten har stelnat.
  5. Pepparrotsvisp eller riven pepparrot i tub eller på burk är de vanligaste formerna av pepparrot.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.