Den här kakan så behövs det ingen disk nästan, allt görs i en kastrull. En äkta vaniljsås till passar perfekt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en långpanna, ca 30x40 cm med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
- Smält matfettet i en kastrull, låt det svalna.
Rör ner socker, vaniljsocker och ägg i matfettet. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det och till sist vattnet.
Bred ut smeten i formen och lägg i bären och strö över garneringen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna och skär den i bitar.
- Vaniljsås:
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg i vaniljstången,tillsätt mjölk och grädde.
Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå i 15 minuter. Ta upp vaniljstången.
- Vispa ihop äggulor, socker och majsstärkelse. Vispa ner lite av mjölken i äggblandningen, häll tillbaka det i kastrullen. Hetta upp såsen på medelvärme under vispning tills den tjocknar. Låt såsen kallna.
- Servera vaniljsåsen till kakan.
Publicerat den
19 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar