Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blixtkaka med bär och vaniljsås

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Den här kakan så behövs det ingen disk nästan, allt görs i en kastrull. En äkta vaniljsås till passar perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en långpanna, ca 30x40 cm med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
  2. Smält matfettet i en kastrull, låt det svalna. Rör ner socker, vaniljsocker och ägg i matfettet. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det och till sist vattnet. Bred ut smeten i formen och lägg i bären och strö över garneringen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna och skär den i bitar.
  4. Vaniljsås: Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg i vaniljstången,tillsätt mjölk och grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå i 15 minuter. Ta upp vaniljstången.
  5. Vispa ihop äggulor, socker och majsstärkelse. Vispa ner lite av mjölken i äggblandningen, häll tillbaka det i kastrullen. Hetta upp såsen på medelvärme under vispning tills den tjocknar. Låt såsen kallna.
  6. Servera vaniljsåsen till kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.