Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blodapelsinsaft

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Vintersol! Otroligt gott! Använd goda mörkröda blodapelsiner. Tycker att de godaste blodapelsinerna kommer i slutet av säsongen. Receptet kan naturligtvis göras på blonda apelsiner också, men välj då gärna Valenciaapelsiner. Atamon kan tillsättas, men det behövs oftast inte eftersom saften brukar ha en strykande åtgång.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj och borsta apelsinerna noga. Skala av det tunna yttersta skalet med potatisskalare. Se till att inte få med något av det vita eftersom det gör saften besk. Strimla skalet i mindre bitar. Det behöver inte finstrimlas. Blanda med strösocker och citronsyra. Tryck med en träsked så att de goda eteriska oljorna från skalet går ut i sockerblandningen. Koka upp vattnet och häll det över sockerblandningen. Rör tills sockret smält. Låt svalna. Pressa apelsinerna och blanda i sockerlagen. Sila saften, gärna genom silduk. Tillsätt eventuellt atamon. Häll upp på väl rengjorda flaskor, helst mörka så bevaras C-vitaminet bättre. Förvaras svalt och mörkt (kylen).

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Forsen 6 januari 2010

    Som hängiven boldapelsinfantast kan man ju inte ge mindre än full pott, otroligt god saft med så mycket apelsin smak!! Jag ska göra fler omgångar saft och frysas in i PET-flaskor för att spara till när säsongen för blodapelsiner tar slut.

  • bror26 23 mars 2011

    Super god, ska göra fler gånger.

  • Shoutoutloud 4 januari 2012

    jättegod!ska göra en till sats men jag tänkte vänta tills de riktigt mörkröda apelsinerna kommer=)))väldigt läskande,smakar så otroligt mkt mer än köpes.!!

  • FAE 25 januari 2012

    Helt underbar saft!!! Full pott hos både vuxna och barn härhemma :) Slänger upp en bild - hoppas det är ok!

  • Roggan 27 januari 2012

    Kul att ni gillar saften. Tack för bilden!

  • annh65 15 februari 2012

    Jättegod saft! Fast jag minskade ner till 5 dl socker, och tycker det blev godare!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.