Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blodpalt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-13 portioner
Skriv ut

Äntligen ett recept på blodpalt, som är riktigt bra. Vi älskar den här ! Ät den med äkta smör och lingonsylt, och naturligtvis kall mjölk. Mums.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman blod och rågmjöl, och låt det svälla några timmar eller över natten.
  2. Tillsätt den pressade potatisen och kryddorna. Blanda i rågsikten.
  3. Gör en liten provpalt, för att känna hur fast den blir.
  4. Forma paltar och fyll med rimmat fläsk. Koka i ordentligt saltat vatten i en stor panna i ca 1 tim.
  5. Ät och njut !

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ylvasvea 25 oktober 2009

    Ett bra recept, det tackar vi för. Men jag hade i vetemjöl istället för rågsikt och hade väl kanske i lite för lite av mjölet... Nå gott blev det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.