Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blodpalt

 
Skriv ut

Helst renblod - men finns bara nötblod att tillgå så är det bättre än inget....

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ingredienserna till klimpfri smet. Fortsätt knåda med händerna tills smeten är tjock. en "nästan deg". Provkoka en palt - ta upp i stor matsked, släpp ner i kokande saltat vatten och se hur den beter sej. Är smeten för lös och palten flyter ut - ta lite mera mjöl. Paltarna får bli ganska formlösa, de är porösare och godare då. Koka tills alla flutit upp. Är du osäker så ta upp en och skär itu för att kolla. Servera med stekt fläsk i massor, lingonsylt, smör och helst kokt mandelpotatis med skal på.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.