Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blodplättar

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Underbart gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sila blodet och blanda det svagdrick. Tillsätt rågmjölet under kraftig vispning. Skala och hacka löken. Fräs den i lite av fettet och blanda ner i smeten.Smölt sedan resten av fettet och blanda ner det. Tillsätt sirap, salt och kryddor. Stek ett prov av smeten och smaka av.
  2. Smält fett i en plättlagg. Lägg i 1 msk smet till varje plätt och grädda dem på båda sidor i svag värme. Servera med lingonsylt och finriven vitkål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.