Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blodplättar

(2 kommentarer)  
Skriv ut

*suck* underbara smörstekta fraskantade läckerheter! Renblod förstås, men ta nötblod i nödfall....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop blod, mjölk, vichy, ägg, salt, lök, peppar, rågsikt och mjöl till en lagom tjock plätt/tunnpannkakssmet. Bryn smör i ganska het panna och stek på båda sidor tills kanterna blir frasiga och plätten genomstekt.
  2. Servera med skirat smör och lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tinaz66 18 februari 2008

    Jajemen...håller med så gott det ändå är. Jag brukar även göra blodraggmunkar...slurpp...

  • Berta 9 september 2008

    Toppengott med blodplättar. Tips: Ta med som utflyktsmat och värm med en stor klick smör i stekpanna över öppen eld. Lingonsylt till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.