Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkål- broccoli- och morotsgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Billigt, nyttigt, omtyckt gratäng med bara lite köttproducter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och koka i saltat vatten. Dela blomkål och broccoli i buketter. Lägg blomkålen i kokande saltat vatten. Efter 10 minuter, lägg i broccolin. Koka ytterligare 5 minuter.
  2. Ta upp och låt vattnet rinna av. Spara några deciliter av grönsaksvattnet. Koka morötterna mjuka. Hetta upp olivoljan och rör ned mjölet . Späd med lite grönsaksvatten och seden med mjölken. Såsen ska inte vara för tunn.
  3. Krydda med salt och vitpeppar och rör sen ned lite av den rivna osten. Låt småputtra i 5 minuter på låg värme utan att såsen bränner i botten.
  4. Skär bacon, fläsk eller korv i sma bitar och stek tills knapriga. Lägg, blomkål, broccoli, morötter och potatis i en eldfast form. Strö över köttbitarna. Häll över såsen och strö över resten av osten och in i ugnen i 15 minuter eller tills osten börjar ta färg.
  5. Servera. Ät gärna en tomatsallad eller bara en liten grönsallad med en god dressing efteråt. Blanda inte med den varma maten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kristinahedberg 12 november 2008

    Jag använde Keldas färdiga ostsås då den är suverän. Smaskig gratäng o känns riktigt nyttig. Var det Boris som gillade detta? Kram Kristina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.