- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Billigt, nyttigt, omtyckt gratäng med bara lite köttproducter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Dela blomkål och broccoli i buketter.
Lägg blomkålen i kokande saltat vatten. Efter 10 minuter, lägg i broccolin. Koka ytterligare 5 minuter.
- Ta upp och låt vattnet rinna av.
Spara några deciliter av grönsaksvattnet.
Koka morötterna mjuka.
Hetta upp olivoljan och rör ned mjölet . Späd med lite grönsaksvatten och seden med mjölken. Såsen ska inte vara för tunn.
- Krydda med salt och vitpeppar och rör sen ned lite av den rivna osten. Låt småputtra i 5 minuter på låg värme utan att såsen bränner i botten.
- Skär bacon, fläsk eller korv i sma bitar och stek tills knapriga.
Lägg, blomkål, broccoli, morötter och potatis i en eldfast form. Strö över köttbitarna. Häll över såsen och strö över resten av osten och in i ugnen i 15 minuter eller tills osten börjar ta färg.
- Servera.
Ät gärna en tomatsallad eller bara en liten grönsallad med en god dressing efteråt. Blanda inte med den varma maten.
Publicerat den
22 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag använde Keldas färdiga ostsås då den är suverän. Smaskig gratäng o känns riktigt nyttig. Var det Boris som gillade detta? Kram Kristina