Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkål med ädelostsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mycket god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av blasten och skär ev de späda bladen i breda bitar. Skölj blomkålen. Skär ett kryss i blomkålens stock eller klyv huvudet. Koka upp vatten i kastrull. Lägg i kålen, vattnet ska nå till ca 2/3 av kålens höjd. Tillsätt lite salt. Koka nätt och jämt mjuk under lock, 8-10 min.
  2. Strimla skinkan och skär champinjonerna i skivor. Smält ädelosten i grädden på svag värme, rör ner skinkan och champinjonerna, krydda med svartpeppar.
  3. Lägg upp blomkålen på ett fat. Häll över den varma såsen eller servera den till i en skål.
  4. Funkar även bra att äta pastasnäckor till såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.