Servera den här grönsaksfavoriten som ett läckert tillbehör eller som huvudrätt tillsammans med en bakad potatis.
Instruktioner
- Ansa, skölj och dela blomkålen i stora buketter. Ta bort huvudstocken. Strimla lätt de späda innerbladen och dess stjälkar. Koka kålen i ca 10 minuter.
- Ostsås: Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet och låt det fräsa lätt i 1 minut. Späd gradvis med mjölken, rör om hela tiden tills såsen tjocknar. Rör ner salt, peppar och senap.
- Ta såskastrullen från plattan. Lägg 1 msk av den rivna osten åt sidan, blanda ner resten av osten och parmesanosten i såsen. Rör om tills såsen har blivit slät och osten har smält.
- Värm upp ugnsgrillen. Lägg blomkålen i en smord ugnsfast form. Skölj och skiva vårlöken fint. Strö den över blomkålen. Häll på ostsåsen och strö till sist över lite riven ost. Gratinera 3-4 minuter eller tills såsen har fått en gyllene färg.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gratinerad blomkål är härligt!
Det låter helt underbart! Det kommer att bli min middag ikväll!