Ett recept jag växt upp med. Egenkomponerat av mina föräldrar :)
Instruktioner
- Koka hela blomkålen i 10-15 minuter, tills den känns lagom mjuk. Koka under tiden potatisen och stek tärnat bacon i lite olja.
- Såsen:
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken. Lägg i smöret och koka upp under omrörning. Koka på svag värme 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar, tillsätt sedan osten och rör om ordentligt.
- Lägg upp blomkålen i en ugnsform och häll över såsen och bacon. Välj själv om du vill äta rätten med potatis eller inte.
- Tips: Lägg till lite fräst purjolök om du har lust (som jag har gjort på bilden).
Publicerat den
28 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det verkar gott, vi gillar blomkål och nu finns det ju svensk blomkål i affären. Ska prova snart.