- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Gott till både kött, fågel och fisk.
Instruktioner
- Skär broccoli och blomkål i små bitar och lägg i en kastrull. Spara de gröna bladen från blomkålen till senare. Häll på hälften av grädden.
- Koka sakta tills broccolin/blomkålen är helt mjuk.
Späd efter hand om det behövs med resten av grädden. Inte för mycket få då kan moset bli för blött. Titta i botten under tiden så att det inte bränns.
- Under tiden, skala och hacka löken fint, strimla de gröna bladen från blomkålen fint och fräs allt i smöret, det skall inte ta färg.
- Häll över lökröran i kastrullen med blomkål/broccoli.
- När broccolin/blomkålen är mjuk tar du den av plattan. Mixa med stavmixer till ett poröst mos.
Lägg i den rivna osten och rör om så osten smälter smaka av med salt.
Publicerat den
10 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar