Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkåls- och broccoligratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Blomkål och broccoli här tillsammans med makaroner och svamp. Gott och mättande.

Ingredienser

Instruktioner

Kok blomkåls- och broccolibuketter i lagom portionsmängd i lättsaltat vatten till de är knappt mjuka. Låt vattnet rinna av väl. Bryn champinjonerna lätt. Varva kokta makaroner med blomklås- och broccolibuketter i en ugnsfast, lättsmord form. Vispa ner resten av fettet och maizenaredningen i den varma mjölken och låt koka på svag värme någon minut. Rör i den rivna osten och smaksätt med salt och peppar. Strö lite färska eller torkade örter över grönsakerna. Häll över ostsåsen och gratinera i 200-225 grader ca 15-20 minuter tills ytan fått fin färg. Servera en riklig sallad vid sidan om.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • monicadanell 2 mars 2008

    Har nu ätit din Blomkåls gratäng den tycker jag var gädde god ska göra den fler gånger / monica

  • Elin_H 14 maj 2008

    Mumma! Den blir en standardrätt :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.