Samosa är vanliga snacks i södra Asien och innehållet kan variera i de olika regionerna. Servera knytena med yoghurt, chutney eller hackad lök och färsk koriander.
Instruktioner
- Tina smördegsplattorna. Dela blomkålen i buketter och koka dem 10-15 minuter. Låt blomkålen svalna och finhacka den sedan. Koka morötter och potatis på svag värme tills de är mjuka, ca 25 minuter.
- Fräs lök och vitlök i olivolja på svag värme tills den är mjuk, ca 3 minuter. Tillsätt ingefära, kardemumma, gurkmeja, spiskummin och curry. Låt kryddorna steka med 2 minuter.
- Blanda ner rotfrukterna i lök- och vitlöksblandningen. Sätt ugnen på 225 grader.
- Mosa blomkålen lätt med en gaffel och vänd ner den i fyllningen.
- Kavla ut degplattorna lite så att de blir större och tunnare. Dela dem på mitten.
- Lägg 1-2 msk fyllning på varje degbit. Vik ihop dem till trekantiga knyten. Fukta kanterna och tryck till med en gaffel.
- Låt knytena vila i kyl 15 minuter. Lägg knytena på en bakpappersklädd plåt. Pensla knytena med ägg och grädda 12-15 minuter. Servera knytena med yoghurt smaksatt med spiskummin.
Publicerat den
31 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar