Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkåls- och potatissamosa

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Samosa är vanliga snacks i södra Asien och innehållet kan variera i de olika regionerna. Servera knytena med yoghurt, chutney eller hackad lök och färsk koriander.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna. Dela blomkålen i buketter och koka dem 10-15 minuter. Låt blomkålen svalna och finhacka den sedan. Koka morötter och potatis på svag värme tills de är mjuka, ca 25 minuter.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja på svag värme tills den är mjuk, ca 3 minuter. Tillsätt ingefära, kardemumma, gurkmeja, spiskummin och curry. Låt kryddorna steka med 2 minuter.
  3. Blanda ner rotfrukterna i lök- och vitlöksblandningen. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Mosa blomkålen lätt med en gaffel och vänd ner den i fyllningen.
  5. Kavla ut degplattorna lite så att de blir större och tunnare. Dela dem på mitten.
  6. Lägg 1-2 msk fyllning på varje degbit. Vik ihop dem till trekantiga knyten. Fukta kanterna och tryck till med en gaffel.
  7. Låt knytena vila i kyl 15 minuter. Lägg knytena på en bakpappersklädd plåt. Pensla knytena med ägg och grädda 12-15 minuter. Servera knytena med yoghurt smaksatt med spiskummin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.