En mycket god rätt, gillas av både grönsaks-och köttätare. Lite missvisande med "biffar" men det är formen som gett namnet.
Instruktioner
- Skala och skiva löken. Bryn sakta i lika delar olja och smör. Häll på en skvätt vatten när löken fått lite färg. Höj värmen och låt löken stormkoka utan lock tills vattnet dunstat bort. Kvar finns då en mild fin lök.
- Låt under tiden blomkålen koka i lättsaltat vatten. Mixa den tillsammans med potatisen, eller passera i potatispress. Blanda i ägg, potatismjöl, salt och peppar. Forma till små biffar och stek i ganska het panna några minuter. Provstek en liten klick, och tag i mera potatismjöl om biffen är för lös.
- Servera med den frasigt stekta löken, och ev en köttbit eller korv. Går även att äta som biffar med potatis till.
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar