Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsbiffar med stekt lök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket god rätt, gillas av både grönsaks-och köttätare. Lite missvisande med "biffar" men det är formen som gett namnet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken. Bryn sakta i lika delar olja och smör. Häll på en skvätt vatten när löken fått lite färg. Höj värmen och låt löken stormkoka utan lock tills vattnet dunstat bort. Kvar finns då en mild fin lök.
  2. Låt under tiden blomkålen koka i lättsaltat vatten. Mixa den tillsammans med potatisen, eller passera i potatispress. Blanda i ägg, potatismjöl, salt och peppar. Forma till små biffar och stek i ganska het panna några minuter. Provstek en liten klick, och tag i mera potatismjöl om biffen är för lös.
  3. Servera med den frasigt stekta löken, och ev en köttbit eller korv. Går även att äta som biffar med potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.