Blomkål och purjolök, en lyckad kombination.
Instruktioner
- Dela blomkålshuvudet i mindre buketter.
Koka i lättsaltat vatten ca 7-8 minuter tills de känns nästan mjuka. Låt rinna av. Spara blomkålsvattnet.
- Lägg blomkålen i en ugnssäker form.
Fräs purjolöken i smör, strö över mjölet.
Späd med blomkålspadet och grädden och låt sjuda ihop till en jämn sås.
- Späd med mera vätska om så behövs eller strö över lite mjöl om allt verkar bli för tunt.
Smaka av med salt och peppar efter egen smak.
- Häll såsen över blomkålen och strö på osten.
Gratinera rätten i 250 º tills ytan fått fin läcker färg.
Publicerat den
29 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Tack för receptet, familjen tyckte det var jättegott.
Mycket krämig och god. Perfekt vardagsmat. Tack.
Gott!