Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsgratäng med purjolök och ost

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blomkål och purjolök, en lyckad kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 7-8 minuter tills de känns nästan mjuka. Låt rinna av. Spara blomkålsvattnet.
  2. Lägg blomkålen i en ugnssäker form. Fräs purjolöken i smör, strö över mjölet. Späd med blomkålspadet och grädden och låt sjuda ihop till en jämn sås.
  3. Späd med mera vätska om så behövs eller strö över lite mjöl om allt verkar bli för tunt. Smaka av med salt och peppar efter egen smak.
  4. Häll såsen över blomkålen och strö på osten. Gratinera rätten i 250 º tills ytan fått fin läcker färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Annlis 12 oktober 2009

    Hej! Tack för receptet, familjen tyckte det var jättegott.

  • AnnieValt 5 augusti 2011

    Mycket krämig och god. Perfekt vardagsmat. Tack.

  • islgu 20 september 2012

    Gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.