Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsgryta med syrliga smaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alla grönsaker passar i den här goda grytan, ta det du har hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och dela svampen. Tvätta purjolöken och skär den i ½ cm breda skivor, ta inte med det gröna. Skala och skär vitlöken i tunna skivor, skala och skiva morötterna och dela blomkålen i små buketter. Skär paprikan i bitar och zucchinin i avlånga stavar.
  2. Fräs alltsamman i olja i en stekpanna. Stek lite åt gången och lägg över i en gryta efter hand. Grönsakerna ska bli lite mjuka och gärna få lite färg. Tillsätt brytbönor, grädde och buljongtärning. Låt grönsakerna småkoka 5-10 minuter. Salta och smaka av med vinäger, börja med den lilla mängden. Strö över finhackade örter.
  3. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen och servera till grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.