Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålskebab i pitabröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Var försiktiga med oljan, den ska vara het men plattan ska inte stå på högsta värme. Vi har lagt dem i pitabröd, men de är också goda till ris och en god sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka koriander och riv limeskal. Blanda med limesaft, matyoghurt, olivolja och 1 krm salt i en skål.
  2. Skär blomkål i små buketter. Koka i 15 minuter i saltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
  3. Hacka persilja och lök. Vispa ihop ägg med persiljan, löken, mjöl, pressad vitlök, spiskummin, kanel, gurkmeja, 1 ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar i en bunke.
  4. Tillsätt den varma blomkålen i bunken och mixa till en slät smet med en stavmixer.
  5. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Klicka i ca 3 msk av blomkålssmeten åt gången och fritera i 3-4 minuter på varje sida. Låt sedan blomkålsbiffarna rinna av på hushållspapper. Strimla romansallad och skär tomater i tunna skivor.
  6. Servera blomkålskebaben med pitabröd, limesåsen, romansalladen och tomaterna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.