Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålslåda Provencale

 
Blomkålslåda Provencale Blomkålslåda Provencale
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lägg i portionsformar eller i en stor form. Gräddningen blir den samma.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg de soltorkade tomaterna i hett vatten. Dela blomkålen i buketter. Koka upp vatten med buljongtärningarna. Lägg i och koka blomkålsbuketterna ca 3 minuter. Den ska fortfarande vara ganska hård. Ta upp den och lägg den i en ugnssäker form. Häll på 1½-2 dl av buljongen. Blanda ihop ingredienserna till smultäcket. Grovhacka oliverna. Strimla tomaterna. Fördela tomater, oliver och pinjenötter över blomkålen. Strö över smultäcket. Gratinera i övre delen av ugnen 10-15 minuter tills blomkålen har fått fin färg. Servera med sallad och bröd, eller som tillbehör till grillat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.