Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

blomkålsmos med parmesanost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Sjukt gott alternativ till potatismos som passar perfekt tillsammans med fransk fiskgratäng av kolja. Man kan enkelt fuska och köra på färdig mixpåse i butiken för fransk fiskgratäng och färsk kolja, så är fisken klar nästan samtidigt som blomkålsmoset. Självklart fylls tallriken ut med en smaskig sallad.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa blomkålshuvet från blad och grova del av stjälken. Skiva sen blomkålshuvet i cm tjocka skivor som sen ska skivas på längden igen. Lägg ner i en kastrull, häll på grädden och smula ner buljongtärningen. Låt koka ca 10 min under lock. Mixa lätt så det finns lite tuggmotstånd. Hyvla ner parmesan efter smak och krydda med salt och peppar efter smak. Känns moset för tungt så häll bara på lite extra grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MagnusEricsson 25 februari 2011

    Ett bra tips när man gör mos av både blomkål eller potatis är att hacka en jordärtskocka och ha med i kokningen och mixa med till moset sen. Jordärtskockan har en liten nötig och smörig smak vilket piffar till. Testa sig fram :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.