- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Suveränt. Hela middagen i en form.
Instruktioner
- Smält fettet till degen och låt det svalna.
Blanda ner salt, peppar och paprikapulver.
Vispa ner äggen. Tillsätt mjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt den vila svalt i ca. 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°. Kavla ut eller tryck ut degen i en form, ca. 25 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca. 15 minuter.
- Dela blomkålshuvudet i små buketter och koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten ca. 5 minuter. Häll av vattnet, men spara det.
- Blanda samman köttfärsen med salt, peppar, ägg, persilja, lök och citronsaft.
- Smält fettet till såsen. Rör ner mjölet och späd med blomkålsspad och grädde eller crème fraiche. Låt koka 3-5 minuter. Rör ner osten, persilja och gräslök.
- Bred ut färsen i botten på det förgräddade pajskalet och fördela blomkålsklyftorna över.
Häll på såsen.
- Grädda pajen mitt i ugnen tills färsen är klar, 30-40 minuter.
- Servera med tomatsallad.
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt "snäll" paj, nästan lite mesig i smaken. Maken tyckte inte om blomkålen, jag tyckte att den lyfte pajen en hel del. Bra familjemat misstänker jag, och ett sätt att få barnen att äta grönsaker. Skulle vilja leka lite med kryddningen om jag gör den igen.
En god paj. Blomkål kommer till sin rätt, då den kokats. En fräsch sallad till och du har hela maträtten!