Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålspudding

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett recept min mamma fick lära sig någon gång på 60-talet när hon gick husmodersskola

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka blomkålshuvudet.
  2. Låt skorpmjöl, mjölk och salt stå tillsammans och svälla i ca 30 minuter. Blanda sedan detta med färsen.
  3. Fräs smör och mjöl , häll på mjölk och spad till en tjock sås som kryddas. Låt såsen svalna och rör sedan i ägget.
  4. Varva blomkål och färs i en smord form. Håll såsen över och grädda i ugnen ca 30-40 minuter i 225-250 graders värme.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.