Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålssoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En len soppa som passar lika bra varm som kall. Servera gärna med några nyrostade brödkrutonger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och dela blomkålen. Koka upp buljongen, lägg i blomkålen och sockret. Låt koka i 20 minuter. Ta upp blomkålen och kör i mixer eller matberedare. Lägg sedan tillbaks blomkålspurén i buljongen.
  2. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa i under uppkokning.
  3. Tag av kastrullen från plattan och rör ner crème fraiche och smör.
  4. Krydda med lite aromat
  5. Servera varm eller kall med nyrostade brödkrutonger

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bodilla 15 maj 2008

    Jättefin smak! Min fästman gjorde den och improviserade lite. Tog hönsbuljong, ingen maizena och 25 g smör i stället. Mixade blomkålen tillsammans med vätskan. Originalreceptet var säkert bra det med! En trevlig vardagsmiddag med tillbehöret! Ett glas vitt hade nog inte suttit så dumt! /Bodilla

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.