Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålssoppa med salami

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tilltalande och mättande blomkålssoppa, med fin smak av vitlök och curry, som du gör av potatis, lök, buljong och vispgrädde. Mixa soppan slät, lägg i lite krispiga salladsärter och servera med smakrik salami och nygräddade pumpabröd.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225˚C. Skala och skär potatis, lök och vitlök i bitar. Fräs potatis, lök, vitlök och blomkål i olivoljan i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärningar eller fond och curry. Koka sakta ca 15 minuter. Rör ner grädden och koka ytterligare ca 5 minuter. Mixa soppan slät och koka upp den. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt soppan med lite vatten. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen. Skär salladsärterna i bitar och lägg dem i soppan. Servera soppan med salami och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.