Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsstuvning

Blomkålsstuvning är ett klassiskt tillbehör till allehanda stekta rätter. Prova till exempel att göra en blomkålsstuvning till falukorven, eller till det stekta fläsket. Stuvningen kan med fördel få ersätta potatis eller pasta och istället serveras tillsammans med en nyttig grönsallad. Det blir hur som helst barnsligt gott med den lena smaken från mjölksåsen med små blomkålsbuketter som smälter i munnen. Det är inte så konstigt att blomkålsstuvning gillas av ung som gammal! Blomkål är också en populär grönsak i LCHF-kosten, så som man inte vill göra stuvningen på klassiskt vis med vetemjöl, prova att göra en blomkålsstuvning på lchf-vis med grädde istället för mjölk och vetemjöl.


Dela blomkålshuvudet i lagom stora/små bitar och koka tills det blir mjukt. Häll av spadet i en skål och spara så länge. Blanda ihop smält smör, mjöl, spad och mjölk och krydda efter behag. Blanda...

5 min
1

Börja med att dela blomkålen i buketter. Koka blomkålen i lättsaltat vatten ca 5 - 10 min. Låt den rinna av väl. Skala och hacka löken medelgrovt. Smält smöret i en kastrull och låt löken fräsa si...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.