Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blommig falukorv

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

"Jag vill ha blommig falukorv till lunch...". Så lyder en visa med text av folkkäre Hasse Alfredson. Men vad är egentligen blommig falukorv? Det här receptet heter så för att det ser så färgglatt ut med sitt grön- och rödsakshack. Servera med kokt potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i matfett i en stekpanna. Tärna rödbetor och gurka. Blanda samman hacket med löken.
  2. Senapssås: Smält smöret i en kastrull. Lyft av från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka på värmen och låt det fräsa samman med matfettet utan att ta färg. Hetta upp mjölken i en annan kastrull. Spä med mjölken, lite i taget, och låt såsen sjuda 5 minuter under omrörning då och då. Krydda med salt, peppar och senap.
  3. Skiva falukorven. Koka skivorna 8 minuter i buljongen. Lägg upp på varmt serveringsfat, häll över senapssåsen och strö över lök, rödbets- och gurkhacket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.