En "blondie" är en vit variant av lyxiga chokladkakan brownie och den passar fantastiskt bra till färska jordgubbar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Täck botten av en liten rektangulär form med formklippt bakplåtspapper.
- Bryt sönder den översta mängden choklad i små bitar och smält tillsammans med tärnat smör, försiktigt i en kastrull eller mikro på max i ca 1-2 minuter beroende på effekt. Chokladen får inte bli för varm och behöver inte heller smältas helt. Rör med en gaffel efteråt till en blank smet.
- Mät upp sockret och mixa det snabbt med stavmixer. Blanda socker och salt i chokladsmeten och knäck i äggen. Vispa slätt. Tillsätt mjölet, lite i taget under konstant omrörning så att smeten tjocknar jämnt.
- Hacka pistagen och den vita chokladen lite lagom grovt med en kniv. Häll smeten i formen och strö över hacket. Pressa ner det i smeten med en stekspade eller handflatan.
- Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Prova med en sticka. Ytan ska vara krispig och kakan ska ha börjat lossna från formen i kanterna men innanmätet ska vara kladdigt.
- Tappa upp kallt vatten i diskhon och kyl formen för att kakan ska behålla sin nästan konfektaktiga konsistens. Ställ sedan in den minst 1 timme i kylen innan du skär den i bitar.
- Servera kakan med färska, halverade jordgubbar.
Publicerat den
23 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar