Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blondie med rabarberphillykräm

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Bjud på smarriga blondies med supergod kräm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarbern i tunna skivor och koka dem på svag värme tillsammans med vatten och ½ dl socker tills de är mjuka, de tar 10-15 minuter.
  2. Om rabarbern innehåller mycket vatten, låt dem koka ytterligare en stund. Låt rabarbern svalna något och rör därefter ner philadelphiaost och äggulor.
  3. Smält smör i en kastrull. vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner vetemjöl och smält matfett. Hacka den vita chokladen grovt.
  4. Bred ut hälften av sockerkakssmeten i en smord och bröad ugnsform ca 20x25 cm. Bred ut rabarberphillykrämen över hela kakan och därefter resten av sockerkakssmeten. Avsluta med att strö över chokladen.
  5. Grädda kakan i 150 grader i 40 minuter. Kakan ska vara lite lös. Låt kakan svalna ordentligt, gärna över natten och skär den i 20 jämn stora bitar.
  6. Smält choklad och grädde över vattenbad. Klicka lite choklad på varje blondie. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.