Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bloody Marytomater med vitlöksstekt fisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb och spännande tomatsallad med fisk till. Serveras med ris eller potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp en stekpanna på svag värme och bryn sakta vitlöken i rikligt med rapsolja och smör. Den ska inte få färg, bara svettas sakta.
  2. Skölj under tiden fisken och klappa den torr med hushållspapper. Skär den i fyra portionsbitar och salta och peppra på båda sidor.
  3. Ta upp vitlöken ur stekpannan med hjälp av en sil eller liknande. Höj värmen något och stek fisken med skinnsidan neråt i cirka 5 minuter.
  4. Blanda under tiden samman alla ingredienser utom tomaterna till salladen. Skär tomaterna på mitten och blanda med salladsdressingen. Ställ åt sidan.
  5. Vänd på fisken och stek den i ytterligare cirka 2 minuter eller tills den börjar flika sig i köttet. Servera den nystekta fisken tillsammans med tomatsalladen och gärna ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.