En snabb och spännande tomatsallad med fisk till. Serveras med ris eller potatis.
Instruktioner
- Hetta upp en stekpanna på svag värme och bryn sakta vitlöken i rikligt med rapsolja och smör. Den ska inte få färg, bara svettas sakta.
- Skölj under tiden fisken och klappa den torr med hushållspapper. Skär den i fyra portionsbitar och salta och peppra på båda sidor.
- Ta upp vitlöken ur stekpannan med hjälp av en sil eller liknande. Höj värmen något och stek fisken med skinnsidan neråt i cirka 5 minuter.
- Blanda under tiden samman alla ingredienser utom tomaterna till salladen. Skär tomaterna på mitten och blanda med salladsdressingen. Ställ åt sidan.
- Vänd på fisken och stek den i ytterligare cirka 2 minuter eller tills den börjar flika sig i köttet. Servera den nystekta fisken tillsammans med tomatsalladen och gärna ett gott bröd.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar