Blåmögelost är kryddan i denna paj. Tillsammans med broccolin skapar den en underbar smakupplevelse. Det här är en perfekt paj för buffébordet.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av det ljumma vattnet.
- Tillsätt resten av vattnet, salt och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen, för hand eller med maskin, tills den är smidig och släpper bunkens kant.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör fyllningen. Koka broccolibuketterna mjuka i lättsaltat vatten. Låt broccolin rinna av och svalna.
- Mosa osten med en gaffel. Vispa ihop ägg, crème fraiche och osten.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen med resten av mjölet.
- Kavla ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Tryck till degen ordentligt runt kanten så att inga lufthål bildas. Låt degen gå upp på kanten.
- Fördela broccolibuketterna över pajdegsbottnen. Häll ostfyllningen över broccolin. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
Publicerat den
7 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar