Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blueberry buckle

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Den här blåbärskakan är den perfekta blandningen mellan kaka och paj. Servera den gärna ljummen med glass eller vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker poröst. Sikta i vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Tillsätt smör och gräddfil. Rör smeten slät.
  3. Häll ut hälften av smeten i en smord och bröad form, ca 20x30 cm. Fördela blåbären över kakan och pudra över potatismjöl. Bred ut resterande kaksmet över blåbären.
  4. Nyp ihop alla ingredienser till kanelsmulorna och strö det över kakan.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Pudra florsocker över kakan vid servering och servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.