Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bobotie

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttfärslimpan är universell. I Sydafrika fyller man den med nötter och torkad frukt och toppar med saffransfärgad äggstanning. Garanterat gott och annorlunda.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Lägg brödet i en skål och häll på grädden. Låt det stå i 15 minuter. Fräs lök och vitlök i smöret utan att det tar färg. Rör ned kryddor och mandel och fräs alltsammans någon minut till. Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt lökblandningen, aprikoser, russin, citron och det blötlagda brödet (spara grädden). Rör alltsammans till en jämn smet. Vispa ägget med den sparade grädden och gurkmejan. Slå hälften av det i färsen. Smörj en ugnsfast form, lägg i färsen och häll på resten av äggrädden. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Servera med ris, chutney och en klick gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.