Den kanske mest sydafrikanska rätten av alla med influenser av österns kryddor.
I Sydafrika är portionerna väl tilltagna, denna rätt räcker till sex sydafrikaner - men säkert till åtta svenskar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Hetta upp oljan i en gryta. Finhacka lök och vitlök och bryn i grytan tills löken är mjuk och glansig.
- Hacka chilin fint. Lägg den i grytan tillsammans med curryn, smulade lagerblad och kryddpeppar. Stek tills löken börjar bli gyllenbrun. Häll på vinäger och socker. Rör om och låt puttra 2 minuter.
- Låt under tiden brödskivorna dra i vatten tills de är genomdränkta. Lägg köttfärsen i en skål, tillsätt lökblandningen, koriander och 2 tsk salt. Krama vattnet ur brödet och lägg i skålen. Arbeta köttfärsen till en smidig blandning.
- Smörj en ugnssäker form, ca 20x30 cm, och lägg i köttfärsblandningen. Vispa samman ägg och mjölk med 1/2 tsk salt. Häll det över färsen och grädda i ugn ca 40 minuter.
Täck rätten med folie efter halva tiden.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar