Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bobotie

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den kanske mest sydafrikanska rätten av alla med influenser av österns kryddor. I Sydafrika är portionerna väl tilltagna, denna rätt räcker till sex sydafrikaner - men säkert till åtta svenskar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp oljan i en gryta. Finhacka lök och vitlök och bryn i grytan tills löken är mjuk och glansig.
  2. Hacka chilin fint. Lägg den i grytan tillsammans med curryn, smulade lagerblad och kryddpeppar. Stek tills löken börjar bli gyllenbrun. Häll på vinäger och socker. Rör om och låt puttra 2 minuter.
  3. Låt under tiden brödskivorna dra i vatten tills de är genomdränkta. Lägg köttfärsen i en skål, tillsätt lökblandningen, koriander och 2 tsk salt. Krama vattnet ur brödet och lägg i skålen. Arbeta köttfärsen till en smidig blandning.
  4. Smörj en ugnssäker form, ca 20x30 cm, och lägg i köttfärsblandningen. Vispa samman ägg och mjölk med 1/2 tsk salt. Häll det över färsen och grädda i ugn ca 40 minuter. Täck rätten med folie efter halva tiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.