Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bobotie - en sydafrikansk lammfärsrätt

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fungerar även med nötfärs men är klart godast med lammfärs!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg brödet i mjölken. Hetta upp oljan i en wok och bryn curry, gurkmeja, chili, kanel och garam masala något. Lägg sedan i den finhackade löken och låt den bli mjuk. Tillsätt sedan lammfärsen och stek den tills allt har ändrat färg från rosa till brunt. Tag woken av värmen. Mosa brödet i mjölken och tillsätt citronsaften, tärnade aprikoser, russin, mandel (kan utelämnas), basilia samt salt och peppar efter smak. Rör sedan ned blandningen i färsmixen och blanda väl. Häll blandningen i en ugnsfast form och pressa ned den ordentligt. Vispa upp äggen, grädden (kan bytas mot mjölk), muskot samt en nypa salt och peppar. Häll blandningen ovanpå färsen i formen, strö litet cayennepeppar på toppen och grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat och blivit gyllenbrun.
  2. Servera gärna med gult ris och mango chutney.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.