- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Fungerar även med nötfärs men är klart godast med lammfärs!!
Instruktioner
- Blötlägg brödet i mjölken. Hetta upp oljan i en wok och bryn curry, gurkmeja, chili, kanel och garam masala något. Lägg sedan i den finhackade löken och låt den bli mjuk. Tillsätt sedan lammfärsen och stek den tills allt har ändrat färg från rosa till brunt. Tag woken av värmen. Mosa brödet i mjölken och tillsätt citronsaften, tärnade aprikoser, russin, mandel (kan utelämnas), basilia samt salt och peppar efter smak. Rör sedan ned blandningen i färsmixen och blanda väl. Häll blandningen i en ugnsfast form och pressa ned den ordentligt. Vispa upp äggen, grädden (kan bytas mot mjölk), muskot samt en nypa salt och peppar. Häll blandningen ovanpå färsen i formen, strö litet cayennepeppar på toppen och grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat och blivit gyllenbrun.
- Servera gärna med gult ris och mango chutney.
Publicerat den
20 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar