Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bobotie med okrarelish

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bobotie är en Kap Malaj-rätt som lagas med köttfärs och smaksätts med curry och mango chutney.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken. Fräs lök och färs i smör i en stekpanna. Tillsätt kryddor och russin. Ta stekpannan från värmen och tillsätt mango chutney. Lägg färsen i en ugnssäker form.
  2. Vispa ihop mjölk, grädde, ägg, salt och gurkmeja till en äggstanning. Häll den över köttfärsen, strö över osten och tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter.
  3. Skiva okran eller sockerärterna på snedden i ½ cm breda bitar. Skala och skiva löken. Fräs okra och lök i olja i en stekpanna på medelvärme ca 2 minuter.
  4. Halvera tomaten och skiva den tunt. Skala och hacka vitlöken. Krama ur och finhacka chilin. Lägg tomatskivorna i stekpannan och tillsätt vitlök, ingefära och honung. Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda ca 2 minuter. Strö över örterna.
  5. Servera relishen varm eller kall som tillbehör. Skär upp barbotien och servera med ris, okrarelish, mango chutney och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.