Bobotie är en Kap Malaj-rätt som lagas med köttfärs och smaksätts med curry och mango chutney.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken. Fräs lök och färs i smör i en stekpanna. Tillsätt kryddor och russin. Ta stekpannan från värmen och tillsätt mango chutney. Lägg färsen i en ugnssäker form.
- Vispa ihop mjölk, grädde, ägg, salt och gurkmeja till en äggstanning. Häll den över köttfärsen, strö över osten och tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter.
- Skiva okran eller sockerärterna på snedden i ½ cm breda bitar. Skala och skiva löken. Fräs okra och lök i olja i en stekpanna på medelvärme ca 2 minuter.
- Halvera tomaten och skiva den tunt. Skala och hacka vitlöken. Krama ur och finhacka chilin. Lägg tomatskivorna i stekpannan och tillsätt vitlök, ingefära och honung. Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda ca 2 minuter. Strö över örterna.
- Servera relishen varm eller kall som tillbehör. Skär upp barbotien och servera med ris, okrarelish, mango chutney och sallad.
Publicerat den
14 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar