En riktig klassiker i Sydafrika – bobotie är en kapmalajrätt lagad med köttfärs som smaksätts med curry och mangochutney. Servera med okrarelish - eller bara en enkel sallad. Gör gärna dubbel sats - toppen i matlådan!
Instruktioner
- Bobotie
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva löken. Fräs färsen och löken i smör i en stekpanna. Tillsätt kryddorna och russinen. Ta stekpannan från värmen och tillsätt mangochutney.
Lägg färsen i en ugnssäker form och vispa ihop mjölk, grädde, ägg, salt och gurkmeja till en äggstanning. Häll den över köttfärsen. Strö över osten och ställ in formen mitt i ugnen 25–30 minuter.
- Okrarelish
Skiva okra på snedden i ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Fräs lök och okra i olja i en stekpanna på medelvärme några minuter.
Dela tomaten på mitten, skiva den tunt. Lägg skivorna i stekpannan och tillsätt vitlök, ingefära och honung. Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda ett par minuter. Strö över örterna.
Servera relishen varm eller kall som tillbehör.
- Skär upp bobotien i bitar och servera med okrarelish, mangochutney och sallad. (samt ev ris)
Publicerat den
19 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar