Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bobotie med okrarelish

 
Skriv ut

En riktig klassiker i Sydafrika – bobotie är en kapmalajrätt lagad med köttfärs som smaksätts med curry och mangochutney. Servera med okrarelish - eller bara en enkel sallad. Gör gärna dubbel sats - toppen i matlådan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bobotie Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken. Fräs färsen och löken i smör i en stekpanna. Tillsätt kryddorna och russinen. Ta stekpannan från värmen och tillsätt mangochutney. Lägg färsen i en ugnssäker form och vispa ihop mjölk, grädde, ägg, salt och gurkmeja till en äggstanning. Häll den över köttfärsen. Strö över osten och ställ in formen mitt i ugnen 25–30 minuter.
  2. Okrarelish Skiva okra på snedden i ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Fräs lök och okra i olja i en stekpanna på medelvärme några minuter. Dela tomaten på mitten, skiva den tunt. Lägg skivorna i stekpannan och tillsätt vitlök, ingefära och honung. Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda ett par minuter. Strö över örterna. Servera relishen varm eller kall som tillbehör.
  3. Skär upp bobotien i bitar och servera med okrarelish, mangochutney och sallad. (samt ev ris)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.