Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bodils goda äppelkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Toppengod efterrättskaka! Mycket enkel att göra och lätt att komma ihåg, för det är 2 av det mesta…

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena. Skiva äpplen i klyftor och strö på lite kanel.
  2. Rör ihop ägg och socker mycket snabbt. Häll i mjöl bakpulver, vaniljsocker och det smälta margarinet. Rör ihop alltsammans snabbt. Slå smeten i en smord och bröad form. Tryck ner äppelklyftorna jämt fördelat i smeten.
  3. Grädda i 175 graders ugn i cirka 35-40 minuter. Servera gärna vaniljsås, glass eller vispad grädde till. Passar bra till efterrätt. Ät och njut! Tips!! Man kan göra en större kaka.. Tag då 3 eller 4 av allting, ex. 3 ägg, 3 dl socker, 3 dl mjöl o.s.v.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.