Rökt fisk och rosmarin är en god kombination på denna pizza. God till vickning eller lunch.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Tag ljummet vatten från kranen, ca 37°. Tillsätt vattnet och lös upp jästen. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta samman till en smidig deg. Ställ att jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala och skiva lökarna. Stek dem mjuka i olja.
Dela degen i 4 delar, lägg ut delarna på bakpappersklädda plåtar och kavla eller tryck ut dem tunt, två på varje plåt.
- Bred ut tomatpuré på bottnarna och strö över riven ost. Rensa den rökta fisken väl och dela filéerna i småbitar. Fördela lök och fisk på pizzorna. Strö över oliver, rosmarin och parmesan.
- Grädda dem på nedersta falsen 10-15 minuter.
Servera med en sallad.
Publicerat den
10 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar