Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bön- och brysselkålssallad i nobissås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dressingen är en magrare variant på den klassiska nobissåsen, minst lika god som originalet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka brysselkålen i saltat vatten tills den mjuknat. Prova med sticka. Skölj i kallt vatten och låt den rinna av väl. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl.
  2. Såsen: Lägg äggen i kokande vatten och koka 3 minuter. Kyl genast i kallt vatten.
  3. Gröp ur äggen och mixa dem i matberedare eller med mixerstav tillsammans med citronsaft, pressad vitlök, senap och salt.
  4. Tillsätt oljan droppvis. Häll över såsen i en skål och vispa i yoghurten.
  5. Halvera brysselkålen. Blanda ner brysselkål, tomater, bönor, salladslök, örtkryddor och machesallad i såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.