Fantastisk mumsig vegoburgare med knapriga rotfruktschips på toppen! En krämig guacamole med chilisting och läcker srirachamajo gör det till en fulländad smakupplevelse.
Instruktioner
- Häll av och låt bönorna rinna av. Krama ur all vätska från spenaten. Mosa bönorna grovt med en gaffel i en bunke. Rör ner spenat, anchochilipulver, spiskummin, majsstärkelse och 1 tsk salt. Riv halloumin. Rör ner hälften av den rivna halloumin, solrosfrön och koriander i bönsmeten. Forma 4 biffar med oljade händer.
- Blanda majonnäs och sriracha.
- Guacamole med chilisting:
Finhacka jalapenon. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa avokadoköttet och limejuice slätt med en stavmixer. Rör ner chili och koriander. Krydda med flingsalt.
- Grilla eller stek biffarna 3-4 minuter per sida. Rosta/grilla bröden. Servera biffarna mellan bröden tillsammans med srirachamajo, guacamole, resterande riven halloumi och rotfruktschips.
Publicerat den
2 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar