Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bön- och spenatburgare med solrosfrön och halloumi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fantastisk mumsig vegoburgare med knapriga rotfruktschips på toppen! En krämig guacamole med chilisting och läcker srirachamajo gör det till en fulländad smakupplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av och låt bönorna rinna av. Krama ur all vätska från spenaten. Mosa bönorna grovt med en gaffel i en bunke. Rör ner spenat, anchochilipulver, spiskummin, majsstärkelse och 1 tsk salt. Riv halloumin. Rör ner hälften av den rivna halloumin, solrosfrön och koriander i bönsmeten. Forma 4 biffar med oljade händer.
  2. Blanda majonnäs och sriracha.
  3. Guacamole med chilisting: Finhacka jalapenon. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa avokadoköttet och limejuice slätt med en stavmixer. Rör ner chili och koriander. Krydda med flingsalt.
  4. Grilla eller stek biffarna 3-4 minuter per sida. Rosta/grilla bröden. Servera biffarna mellan bröden tillsammans med srirachamajo, guacamole, resterande riven halloumi och rotfruktschips.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.